Yerel Turizmci Üyelerimize Destek Paketi İçin Talepte Bulunuyoruz – İlçeler

Manavgat Ticaret ve Sanayi Odası (MATSO) Başkanı Seydi Tahsin Güngör, kent ekonomisinin en önemli gelir kaynağı olan turizme yönelik faaliyet gösteren oda üyelerini ziyaret ederek talep ve sorunlarını dinledi. Ziyaretler sırasında oda üyeleri, turizm sezonunun yarısını tamamlamasına rağmen geçen yıla göre işlerinde büyük oranda düşüş olduğunu ve maliyetlerini karşılamakta zorlandıklarını dile getirdi. Başkan Güngör, turizm sezonunun rekor sayıda turist beklentisiyle başladığını ancak şu anda doluluk oranlarının yüzde 70 civarında olduğunu belirtti.

Güngör, Manavgat’ta kent ekonomisinin en önemli sektörünün turizm olduğunu vurgulayarak, konaklama tesislerindeki doluluk eksikliğinin diğer turizm sektörlerini de olumsuz etkilediğini ifade etti. Turizm sezonunda tesislerin yeterince dolu olmamasının bölgedeki turizm sektörlerini olumsuz etkilediğini belirten Güngör, turizm sektöründeki işletmelerin zor günler yaşadığını söyledi.

Turizm sezonunun ortasında olmasına rağmen konaklama tesislerinde yeterli doluluk sağlanamamasının birçok nedeni olduğuna işaret eden Güngör, Avrupa Futbol Şampiyonası, Alman FTI şirketinin iflası ve Yunan adalarına olan ilgi gibi faktörlerin turizmdeki durgunluğa katkı sağladığını belirtti. Ayrıca yüksek enflasyonun fiyatları artırdığını ve rekabet şansını azalttığını belirtti.

Başkan Güngör, turizm işletmelerinin zor durumda olduğunu vurgulayarak, devletten turizmcilere destek paketi çıkarılması, vergi indirimleri ve SGK ödemelerinde kolaylık sağlanması talebinde bulundu. Turizm işletmelerinin ülke ve kent ekonomisi için önemli olduğunu vurgulayan Güngör, sektöre yönelik desteklerin büyük önem taşıdığını belirtti.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir