Serik’ten çıkan yetenekli güreşçi kızlar, adlarını duyurmaya başladı!

Antalya İl Birinciliği’nde Kadın Güreş Takımı Büyük Başarı Elde Etti!

Serik’te bu yıl kurulan kadın güreş takımı, 12-13 Temmuz 2024 tarihlerinde Döşemealtı Spor Salonu’nda düzenlenen U11-12-13 Yaş Kadınlar Serbest Güreş Antalya İl Birinciliği müsabakalarında büyük bir başarı yakaladı. İlçe Müdürlüğü’ne bağlı olan kadın güreşçiler, ilk resmi müsabakalarında dereceye girerek dikkatleri üzerlerine çekti. Müsabakalarda elde ettikleri başarıyla adlarından söz ettiren sporcular, Antalya’yı temsil etmek için Ankara’da düzenlenecek Türkiye Güreş Şampiyonası’nda boy gösterecekler.

Serik Gençlik ve Spor İlçe Müdürü Mevlüt Özen, antrenörleri Tuğba Kılıç Deniz’i ve sporcuları başarılarından dolayı tebrik ederken, bu tür organizasyonlara katılımın artması ve gençlerin spor yapmaya teşvik edilmesi gerektiğini vurguladı. Kadın güreş takımının oluşturulmasının ardından 5 ay boyunca antrenmanlarını sürdüren sporcular, büyük emek vererek elde ettikleri başarıyla takdir topladılar.

İl birinciliklerindeki dereceleriyle Antalya’yı temsil etmeye hak kazanan güreşçiler, Serik’in adını başarıyla temsil etmeye hazırlanıyor. Özen, özellikle 8-12 yaş aralığındaki çocukları spora teşvik etmek adına salonlarında tüm gençleri beklediklerini ve sporun gücünü keşfetmeleri için destek olacaklarını belirtti.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir