Muratpaşa, yetenekli sporcularını milli takıma gönderiyor – İlçeler

Manavgat Side’de 2008 yılında doğan Sırcan, cimnastiğe olan ilgisini 5 yaşında keşfetti. Genç yaşında başarılara imza atan Sırcan, 7 yaşında Türkiye Minikler Lig yarışmasında ilk madalyasını kazandı. 2019 yılında Muratpaşa Belediyespor’a transfer olarak kariyerine devam eden genç sporcu, 2021 yılında Türkiye Olimpiyat Hazırlık Merkezi (TOHM) barajını geçerek Antalya’nın ilk Ritmik Cimnastik TOHM sporcusu oldu.

Sırcan, uluslararası platformlarda da adından söz ettiriyor. Sırbistan, Macaristan, Almanya, Bosna Hersek, Dubai ve Türkiye’de kulübünü temsil eden genç sporcu, birçok derece elde etti. Son olarak, Antalya okullararası cimnastik yarışmasında şampiyonluk elde eden Sırcan, Türkiye Şampiyonası’nda da 4’üncülük elde etti.

Türkiye Cimnastik Federasyonu’nun düzenlediği büyük organizasyonlardan biri olan Ritmik Cimnastik Bosphorus Cup’ta takımıyla birincilik kupasını kaldıran Sırcan, milli takım seçmeleriyle de adından söz ettirdi. Haziranda İstanbul’da düzenlenen büyük grup milli takım seçmelerini başarıyla tamamlayarak 2028 Los Angeles Olimpiyatları Ritmik Cimnastik Büyük Grup kadrosuna seçilen genç sporcu, büyük bir heyecanla antrenmanlarına devam ediyor.

Sırcan, bu süreçte kendisine destek olan antrenörleri ve Muratpaşa Belediyespor Kulübü’nü önemli bir rol olarak gördüğünü belirtiyor. Genç sporcu, milli takıma seçilmenin gururunu yaşarken, “İstanbul’a taşınacağım için çok heyecanlıyım. Başarılı antrenörlerim ve kulübümün desteğiyle bu noktaya geldim. Hepsi benim için çok büyük katkı sağladı” dedi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir