Kuş Gölü Festivaliyle İlçelere Renk Geldi

  1. Uluslararası Aspendos Opera ve Bale Festivali kapsamında gerçekleştirilen etkinliklerden biri olan Kuğu Gölü balesi, M. Petipa ve L. Ivanov’un koreografisinin ardından A. Volkan Ersoy ve G. Armağan Davran tarafından sahneye taşındı. Eserde başrolleri canlandıran sanatçılar arasında Rina Murata, Çağın Hazar Özdideş, Ş. Yiğit Erhan ve Batuhan Gültekin yer alırken, eserin müzikleri Antalya Devlet Opera ve Balesi Orkestrası eşliğinde seslendirildi.

Festivalin devamında, Kazakistan Astana Bale Tiyatrosu’nun Carmen ve Tango Ateşi adlı performanslarıyla Aspendos Antik Tiyatrosu’nda sahne alacağı duyuruldu. Folklorik halk danslarını klasik ve modern baleyle harmanlayan topluluk, flamenko ve tango performanslarıyla izleyicilere unutulmaz bir gösteri sunacak.

Festivalin kapanışını ise Antalya Devlet Opera ve Balesi’nin sahneleyeceği Tosca operası yapacak. Ünlü tenor Paolo Lardizzone’nun Cavaradossi rolünde yer alacağı eserde, birbirinden başarılı sanatçılar koro ve orkestra eşliğinde sahne alacak. Dekor ve kostüm tasarımından ışık tasarımına kadar her detayın titizlikle planlandığı operada, seyircilere unutulmaz bir gece yaşatılacak. Festival biletleri, Antalya Devlet Opera ve Balesi gişeleri ile biletinial.com internet sitesinden temin edilebilmektedir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir