Kırkpınar Er Meydanı’nda Yenileme Çalışmaları Başlıyor – Spor Arenası Güncellenecek

Edirne’de düzenlenen 663. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri’ne ilişkin gerçekleştirilen toplantıda, ata sporu yağlı güreşe destek olmak amacıyla çalışmaların sürdüğü vurgulandı. Kırkpınar Yağlı Güreşleri’ne katılımın bu yıl başlatılan lig usulüyle belirleme sistemiyle taçlandırılacağı belirtilirken, yeni sistemin amacının Kırkpınar’ı kurtarmak olduğu ifade edildi. Ayrıca, Ankara’da gerçekleştirilen ziyaretlerle Kırkpınar Er Meydanı’nın yenilenmesi konusunda görüşmelerin yapıldığı aktarıldı.

Kırkpınar Ağası Seyfettin Selim, uzun yıllar ağalık yaptığını ve artık görevi devretmek istediğini söylerken, ağalık ihalesinin 22 milyon 222 bin lira bedelle açılacağını duyurdu. Parayla alakalı olmadığını belirten Selim, yapılan yardımların ağalık için daha da önemli olduğunu vurguladı. Er meydanının yenilenmesini desteklediğini dile getiren Selim, gereken desteği sağlayacağını belirtti.

Er meydanının aynı yerde kalmasını destekleyen Türkiş ise, yerle ilgili kararın tüm dinamiklerin bir araya gelerek alınacağını ifade etti. Kırkpınar’ın saha sorununun çözüleceğini ve yeni güreş sahasının Edirne’ye yakışır bir şekilde yapılacağını dile getirdi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir