Kıbrıs Anı Evi, İlçelerde Ziyaretçilerini Bekliyor

Kepez Belediyesi, Kıbrıs Barış Harekatı’nın 50. yıl dönümünü şehrin her köşesinde düzenlenen çeşitli etkinliklerle anma kararı aldı. Bu kapsamda, Kıbrıs Türkü için önemli bir dönüm noktası olan Kıbrıs Barış Harekatı’nın 50. yılında Pil Fabrikası yerleşkesinde bulunan Kıbrıs Anı Evi ziyaretçilere açıldı. Anı evinde, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin tarihi, kültürü ve milli mücadelesi anlatıldığı gibi, KKTC’den getirilen kültürel ve sosyal yaşam objeleri de sergileniyor.

Ayrıca, Kepez Belediyesi sosyal medya hesaplarından da Kıbrıs Barış Harekatı’nın 50. yıl dönümü için özel bir video paylaşımı yaptı. Video, 1974’teki tarihi zaferi anlatıyor ve Türk askerinin adadaki destansı mücadelesi siyah beyaz görüntülerle izleyicilere aktarılıyor. Dönemin Başbakanı Bülent Ecevit’in, “Biz aslında savaş için değil, barış için ve yalnız Türklere değil Rum’lara da barış getirmek için adaya gidiyoruz” sözleri de paylaşımda yer alıyor.

Kepez Belediye Başkanı Mesut Kocagöz, Kıbrıs Barış Harekatı’nın Kıbrıs Türkü için bir dönüm noktası olduğunu vurgulayarak, Türk Silahlı Kuvvetleri’nin gerçekleştirdiği harekatla özgürlüğe kavuştuklarını belirtti. Ayrıca, harekatı emri veren ve o dönemdeki liderleri minnetle anarak, Kıbrıs Anı Evi’nin ziyaretçilere açıldığını da duyurdu.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir