Kepez’de sosyal yardımların artışı diğer ilçeleri geride bıraktı

Kepez Belediye Meclisi, Ekim ayı toplantısının ikinci birleşimini gerçekleştirdi. Başkan Mesut Kocagöz başkanlığında gerçekleştirilen mecliste, 2025 yılı performans programı ve bütçesi görüşüldü. Mecliste bulunan partiler, belediyenin 2025 performans programını ve bütçesini oy birliğiyle kabul etti. Başkan Kocagöz, yaptığı açıklamada, 2025 yılı bütçesinin önceki yıla göre yüzde 53 oranında artırılarak 4 milyar 200 milyon TL’ye çıkarıldığını belirtti. Ayrıca yatırım bütçesinde de yüzde 18 oranında artış yapıldığını vurguladı.

Kocagöz, seçim döneminde verdiği sözleri hatırlatarak sosyal yardımlara ayrılan ödenek miktarının 10 kat artırılarak 80 milyon TL’ye yükseltildiğini söyledi. Ayrıca Kepez Belediyesi’nin kapalı pazar alanlarının çevreci pazarlara dönüştürülmesi kararının da kabul edildiği belirtildi. Yapılacak yeni pazar yerlerinde güneş enerji sistemleri kurulacak ve çevre dostu uygulamaların yaygınlaşmasına destek sağlanacak. Bu uygulamaların ihalesi, yap-işlet-devret modeli ile gerçekleştirilecek.

Kepez Belediye Meclisi’nin alınan kararlar doğrultusunda sürdürülebilir çevre politikaları ve sosyal yardımlar konusunda önemli adımlar atmaya devam ediyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir