İlçelerde Ulaşım Sorunu Çözüldü

Antalya Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen toplantıda, Alanya hizmet birimi şube müdürü Gazi Öten ev sahipliği yaptı. CHP Alanya İlçe Başkanı Bülent Kandemir, Büyükşehir Belediyesi Alanya Ulaşım Sorumlusu Barış Aslan, ALKÜ Diş Hekimliği Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Akın, Özel Halk Otobüsleri Kooperatifi Başkanı Tevfik Yılmaz ve Konaklı Kooperatif Başkanı Adem Şanlı gibi katılımcılar, öğrencilerin ulaşım sorunlarını ele almak üzere bir araya geldi.

Toplantı sonucunda Büyükşehir Belediyesi koordinasyonunda, kooperatif ve fakülte yetkilileri öğrencilerin ulaşımda sorun yaşamaması için çeşitli kararlar aldı. Bu kararlar arasında Alanya Cuma Pazarı’ndaki duraktan Konaklı’daki Diş Hekimliği Fakültesine öğrencileri götürecek bir otobüs tahsisi ve Konaklı’daki Fakülte Hastanesi arasında ring seferleri düzenlenmesi de yer alıyor.

Ayrıca, Alanya Özel Halk Otobüsleri Kooperatifi de üniversite öğrencilerinin mağduriyetini gidermek için Kestel’den kampüse ring seferleri düzenleyecek. Öğrenciler, Alanya Merkez ile Kargıcak ve Mahmutlar’dan gelen tüm otobüslere binerek, Kestel’de inip buradan kampüse rahatlıkla ulaşabilecekler.

Diğer bir karar da Halk Otobüsü kullanan vatandaşların kart yükleme sorununa çözüm getirmek adına alındı. Kent Kart Dolum Makineleri, vatandaşların ve öğrencilerin yoğun olarak bulunduğu 6 noktaya yerleştirildi. Bu makineler, Cuma Pazarı Dolmuş Durağı, Otogar, Postane, Mola Kavşağı, ALKÜ Eğitim ve Araştırma Hastanesi ile Gazipaşa Dolmuş Durağı gibi noktalarda hizmete girecek.

Toplantıda alınan kararlarla öğrencilere ve vatandaşlara büyük kolaylık sağlanırken, gelecek dönemde bu hizmetlerin daha da genişletileceği belirtildi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir