İlçelerde silajlık mısır hasadı tamamlandı

Antalya Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanlığı, Yerelden Kalkınma ilkesiyle hareket ederek çiftçilere destek vermeye devam ediyor. Bu kapsamda Elmalı’nın Kışla Mahallesi’nde bulunan üreticilere silajlık mısır tohumu desteği sağlandı. Ekilen silajlık mısırlar, olgunluğa ulaşarak hasat edildi. Bu destek sayesinde Kışla Mahallesi’nde yaklaşık 400 ton silajlık mısır hasat edildi.

Büyükşehir Belediyesi Elmalı Hizmet Birimi Şube Müdürü Bilal Kasap, yapılan destekle çiftçilere büyük katkı sağlandığını belirterek, hayvancılıkla uğraşan bölgelerdeki üreticilerin yem ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla silajlık mısır tohumu desteği verdiklerini ifade etti. Muhtar Rasim Lök ise desteklenen mısır tohumlarının yüksek verimli, hastalıklara dayanıklı ve kuraklığa dayanıklı olduğunu vurgulayarak, tohum desteğinden dolayı Antalya Büyükşehir Belediyesi Başkanı Muhittin Böcek’e teşekkür etti.

Bu tür desteklerin çiftçilerin üretimini arttırmak ve devamlılığını sağlamak adına önemli olduğunu belirten Lök, hayvanların yem ihtiyacını karşılayarak ekonomik olarak destek olmaya çalıştıklarını dile getirdi. Verilen tohum desteği sayesinde üreticilerin maliyetlerinden kurtulduklarını ve bu sayede daha verimli bir tarım yapabildiklerini söyledi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir