İlçelerde Kapalı Alanları Havalandırmayı Unutmayın

Antalya MMO Şube Başkanı Prof. Dr. İbrahim Atmaca, yaz aylarında klimalı kapalı ortamlarda daha fazla vakit geçirildiğini belirterek, “Bulunduğumuz ortamları havalandırmayı ihmal etmemeliyiz” dedi. Pandemi sürecinde havalandırma bilincinin arttığını vurgulayan Atmaca, Dünya Sağlık Örgütü’nün yeni varyantlar olan Flirt ve LB.1’in baskın olduğunu bildirdiğini aktardı. Atmaca, toplu çalışma ortamlarında, alışveriş merkezlerinde, konaklama tesislerinde ve toplu taşıma araçlarında klimanın yoğun olarak kullanıldığına dikkat çekerek, havalandırmanın önemine vurgu yaptı.

Başkan Atmaca, bulaş riski olan virüslerin yanı sıra iç ortamda başka kirleticilerin de bulunduğunu belirterek, toz ve uçucu organik bileşenlerin temiz dış ortam havası ile bertaraf edilmesi gerektiğini söyledi. Atmaca, kaliteli bir iç ortam havası için havalandırmanın önemini vurgulayarak, kapalı ortamların kirleticilerden arındırılması ve temiz iç ortam havası için havalandırmanın önemine dikkat çekti.

Atmaca, kaliteli iç ortam havasının bulaş riski kadar alerji ve solunum yolu hastalıklarının önlenmesinde de önemli olduğunu belirterek, kirleticilerin seyreltilmesi ve temiz hava akışının sağlanması için havalandırmanın önemli olduğunu ifade etti.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir