Heyecan Dorukta! 13. Uluslararası Elbistan Ultra Maratonu Heyecanla Başladı

Kavaktepe Mahallesi’nde düzenlenen organizasyonda Türkiye’nin yanı sıra Rusya, Almanya, Azerbaycan ve Moldova’dan 5’i kadın toplam 77 sporcu, mücadele etmek için bir araya geldi. Elbistan Kaymakamı Muhammet Fatih Demirel, yaptığı açıklamada, ilçenin prestijli bir spor etkinliğine ev sahipliği yapmanın gururunu yaşadıklarını belirtti. Tüm sporculara başarılar dileyen Demirel, organizasyonun şehrin adıyla anılmasının önemli olduğunu vurgulayarak, güvenlik konusunda gerekli önlemlerin alındığını dile getirdi.

2009 yılında tek kişilik koşusuyla ilçeye ultra maratonu tanıtan sporcu İbrahim Şahin, organizasyona olan ilginin her geçen yıl arttığını ifade etti. Ulusal yarışlarda yarışan Belkis Mert Burgaz ise 54 yaşında emekli olduktan sonra hala spor yapmaya devam ettiğini ve 100 kilometrelik bir koşu için organizasyona katıldığını söyledi.

Ultra maratonun en genç sporcusu olan 19 yaşındaki Fadime Öztürk ile en yaşlı olan 74 yaşındaki Muharrem Karaçizmeli de organizasyona renk kattı. Şalvar ve cepkeniyle koşan Necmi Nerede ise Şanlıurfa’dan gelerek etkinliğe destek verdi.

Organizasyona dair detayları ve güncel haberleri takip etmek için ilgili bağlantıyı ziyaret edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir