Görme engellilere özel sesli kitap hizmeti şimdi ilçelerde de sunulmaya başladı

Antalya ilinde bulunan Tekelioğlu İl Halk Kütüphanesi, 60 bini aşkın kitap ve 30 bine yakın üyesiyle hizmet veren bir kültür ve turizm merkezidir. Kütüphanede bulunan kitapların dijital ortamda faydalanılabilmesi özellikle görme engelli bireyler için büyük bir kolaylık sağlamaktadır. Kütüphanenin ‘konuşan kitaplık’ bölümünde, yaklaşık 600 görme engelli üye için kitaplar seslendirilmekte ve dijital ortamda erişime açılmaktadır.

Gönüllü kitapseverler tarafından seslendirilen kitaplar, görme engellilerin kitaplardan faydalanmasını sağlayarak onlara eşsiz bir deneyim sunmaktadır. Örneğin, Antalyalı yazar-gazeteci Ulviye Küccük’ün ‘Nurhak Dağı Efsanesi’ adlı romanı, eğitimci Deniz Ersoy tarafından görme engelliler için seslendirilmiştir. Bu kitapta aşk ve direniş teması işlenirken, kahramanlarının efsanevi aşkı anlatılmaktadır.

Tekelioğlu İl Halk Kütüphanesi, dijital konuşan kitaplık hizmetiyle görme engelli bireylere kitaplara erişim imkanı sunarak kültürel ve edebi alanda eşitlik ve adaleti desteklemektedir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir