Genç Akrepler Sporda Madalya Kazanarak Yağmura Tutuldu

Antalyasporlu Genç Atletler Slovakya’da Avrupa Şampiyonası İçin Yarışacak

Türkiye’nin farklı bölgelerinden toplam 885 sporcunun katıldığı Kadınlar ve Erkekler kategorisinde gerçekleşen organizasyonda, U18 klasmanında mücadele eden Antalyasporlu atlet Ömer Çağrı Aktan, 100 metrede 11.09’lik derecesiyle birinci oldu ve 200 metrede de 22.31’lik derecesiyle ikinci sırayı elde etti. Bu başarılı performansıyla Ömer Çağrı, Slovakya’da yapılacak Avrupa Şampiyonası’nda Türkiye’yi temsil etme hakkını kazandı.

U18 Kadınlar klasmanında 200 metrede yarışan Selma Dönmez, 25.98’lik derecesiyle ikinci sırayı alarak gümüş madalyanın sahibi oldu. Zorlu 2000 metre su engelli yarışında mücadele eden Aleyna Turhan ise 7:45.43’lük derecesiyle üçüncülüğü elde etti. Üç Adım Atlamada yarışan Yaren Çevik ise Türkiye üçüncüsü olarak Antalyaspor’un madalya sayısını beşe çıkardı.

U16 kategorisinde yarışan Fatma Nur Aka ise formuyla dikkat çekiyor. 300 metre engelli yarışını 44.92’lik derecesiyle birinci tamamlayan Fatma Nur, finallerdeki ikinci altın madalyayı kazandı. Ayrıca 300 metre koşu yarışında da 42.35’lik derecesiyle ikinci olarak altın madalyayı kazandı. Nisa Pekyürek Gülle Atma yarışında ikinci olurken, Emine Nur Bektaş Ciritte ve Diskte üçüncülük elde etti. Sırıkla Atlama yarışında Efe Ali Özbek üçüncü olurken, Abdullah Bilgin 300 metre mesafede ikinci sırada tamamladı.

Genç Antalyasporlu atletlerin başarısıyla takımın madalya sayısı artarken, Ömer Çağrı Aktan ve diğer sporcular Slovakya’da düzenlenecek Avrupa Şampiyonası’nda Türkiye’yi gururla temsil edecekler.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir