Geleceğin yıldızları antrenmanlara adım attı – Spor

Antalya Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü koordinasyonunda gerçekleştirilen ‘Türkiye Sportif Yetenek Taraması ve Spora Yönlendirme Programı’ kapsamında Aksu’da başarılı bir şekilde test ve ölçümleri geçen sporcular, antrenmanlarına bu hafta başladı. Aksu Pelin Cemal Kütahya Spor Salonu’nda uzman antrenörler eşliğinde gerçekleştirilen çalışmalarla, sporcuların fiziksel yetenekleri geliştirilirken aynı zamanda spor kültürüne erken yaşta sahip olmaları hedefleniyor. Bu program sayesinde yetenekli öğrenciler ileride profesyonel spor hayatına adım atacak şekilde eğitiliyor ve branşlara yönlendiriliyor.

İlçe Müdürü Zeki Gök, programın ülkemizin genç sporcu potansiyelini ortaya çıkarmadaki önemine vurgu yaparak, sporun gençlere bir yaşam tarzı olarak benimsetilmesinin gerekliliğine dikkat çekti. Türkiye’nin genç ve dinamik nüfusuyla sporda üst sıralarda yer almayı hak ettiğini belirten Gök, “Cumhurbaşkanımızın öncülüğünde başlatılan tesisleşme hamlesi ile Avrupa’nın en modern spor tesislerine sahip ülkelerden biri olduk. Aksu’daki Pelin Cemal Kütahya Spor Salonu da bu tesislerin en güzel örneklerinden biri.” dedi.

Gök, sözlerine şöyle devam etti: “Spor kültürünü okul öncesi dönemden itibaren kazandırmayı amaçlayarak, bu tesislerde öğrencilerimize yetenek taramaları yapıyoruz. Uzman antrenörler eşliğinde her öğrenciyi yeteneklerine uygun branşlara yönlendiriyoruz. Türkiye Sportif Yetenek Taraması ve Spora Yönlendirme Programı, geleceğin şampiyonlarını yetiştirme hedefimizi sürekli kılacak. Bu programda emeği geçen tüm ilçe personelimize ve antrenörlerimize teşekkür ediyorum. İşimiz spor, gücümüz gençlik!” şeklinde programın önemini bir kez daha vurguladı.

ZEHRA ÇİÇEK

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir