Elektrik Tüketiminde İlçeler Arasında Art Arda Rekorlar Yapılıyor

Antalya ve çevresinde aşırı sıcak hava ve yüksek nem oranlarının yaşandığı bu günlerde, Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından verilen ‘tehlikeli sıcaklık’ uyarısı özellikle elektrik tüketiminde büyük artışlara sebep oluyor. Akdeniz Bölgesi’nde elektrik tüketimindeki rekor artışlar, yoğun klima kullanımıyla da ilişkilendiriliyor. Antalya, Burdur ve Isparta’da elektrik dağıtım hizmeti veren AEDAŞ’ın verilerine göre, bölgede son günlerde rekor seviyelere ulaşan elektrik tüketimi dikkat çekiyor.

Özellikle Antalya’da yerli ve yabancı turistlerin yoğun ilgisiyle nüfus artışının da etkisiyle, klimaların yoğun kullanımı elektrik talebini arttırıyor. AEDAŞ Genel Müdürü İlkay Baydar, artan talebi karşılamak için acil eylem planını devreye aldıklarını belirtti. Enerji altyapısını sürekli gözden geçirdiklerini ve teknolojiyi kullanarak arızaları önceden tespit ettiklerini vurgulayan Baydar, sahadaki ekiplerin yüksek sıcaklıklara rağmen özveriyle çalıştığını ifade etti.

Özellikle Alanya’da geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 30’lara varan bir elektrik tüketimi artışı yaşandığını belirten Baydar, turistik destinasyonlardaki yeni yapılaşma ve yüksek sıcaklıkların bu artışta etkili olduğunu söyledi. AEDAŞ, tüm bölgedeki artan talebi karşılamak ve kesintisiz hizmet sunmak için yatırım ve bakım-onarım çalışmalarına hız kesmeden devam ediyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir