Derinsu, Serbest Dalışta Dünya Üçüncüsü Olduktan Sonra Zirveyi Hedefliyor

Genç sporcu Derinsu Şilli, yüzme kariyerine başladığı zamanlardan sonra serbest dalış dalında kariyerine devam etme kararı aldı. Antrenörü Sertan Aydın ile çalışmalarını sürdüren Derinsu, hızla gelişerek önemli başarılar elde etmeye başladı. Geçtiğimiz yıl Türkiye Şampiyonası’nda 2 gümüş ve 2 bronz madalya kazanan genç sporcu, bu yıl ise 2 altın ve 1 gümüş madalya ile madalya koleksiyonunu genişletti. Ayrıca Sırbistan’da düzenlenen Dünya Şampiyonası’nda da üçüncülük elde etti.

Derinsu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, dünya şampiyonasında elde ettiği üçüncülüğün mutluluğunu yaşadığını belirtirken, serbest dalışın kendisi için yeni bir macera olduğunu vurguladı. İlk kez katıldığı dünya şampiyonasında başarılı bir performans sergileyen genç sporcu, yüzmeyi bırakmak istemesine rağmen spordan kopmamak için serbest dalışa yöneldiğini ifade etti. Şilli, gelecek yıl yine dünya şampiyonasında altın madalya için mücadele etmeyi hedeflediğini söyledi.

Antrenörü Sertan Aydın da Derinsu Şilli’nin kısa sürede önemli başarılar kazandığını belirterek, genç sporcu için gelecekte daha büyük başarılar beklediklerini söyledi. Aydın, Derinsu’nun azmi ve yeteneği sayesinde daha nice madalyalar kazanacağına inandıklarını belirtti.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir