Bitlis’te Tekerlekli Kayak Türkiye Şampiyonası heyecanı başladı!

Ahlat Gençlik Kampı mevkisinde 5 farklı kategoride düzenlenen ve iki gün sürecek şampiyonaya, 23 ilden yaklaşık 400 sporcu katıldı. Yarışlar öncesi Türkiye Kayak Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi Sedat Bilge tarafından gazetecilere yapılan açıklamada, kentin şampiyonaya ev sahipliği yapmaktan mutluluk duydukları belirtildi. Bilge, tüm sporculara başarılar dileyerek, “Şampiyonanın startı verildi. Sprint ve kısa mesafe yarışmaları da dahil olmak üzere iki gün sürecek organizasyonun ardından yarın ödül töreni düzenleyerek sporcularımızı uğurlayacağız. Her şey yolunda gidiyor, yarışmaların kazasız tamamlanmasını umuyorum.” dedi.

Van’dan gelen sporcu Saime Kaya, Ahlat’ın güzelliğini ve organizasyonun kalitesini vurgulayarak, derece elde etmeyi hedeflediğini belirtti. Kaya, diğer sporculara da başarılar diledi. Kars’tan katılan Yusuf Emre Fırat ise Ahlat’a ilk kez geldiğini ve zorlu rakiplerle mücadele edeceğini söyledi. Fırat, uzun süredir hazırlandığı yarışta derece elde etmek için elinden geleni yapacağını ifade etti.

Hazırlıkların tamamlanmasının ardından start verilen yarışlarda sporcular, kategorilerinde dereceye girebilmek için ter döktü. Şampiyonaya olan ilgi her geçen yıl artarken, organizasyonun düzenlenmesine emek veren herkese teşekkür edildi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir