Başcazgır Emin Ger, Kırkıpınar’ı Yabancı Dillerle Zenginleştirmek İstiyor – Spor Dünyasında Yenilikçi Bir Adım

Emin Ger, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 663. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri’nde “Çayırın efsanesi” olarak anılan Şükrü Kaybaş’tan devraldığı başcazgırlık görevini onur ve gurur ile sürdürdüğünü belirtti. Ger, cazgırlık mesleğinin zirvesinde olmaktan mutluluk duyduğunu dile getirerek, yağlı güreşin önemli unsurlarından olan cazgırlığı daha ileri seviyelere taşımak için çaba sarf edeceğini vurguladı.

Yıllardır aynı heyecanla er meydanlarında görev yaptığını hatırlatan Ger, “Başcazgır olduktan sonra da aynı coşku içerisinde kadim kültürümüz, köklü geleneğimiz, ata sporu yağlı güreşe değer katmak için çalışıyoruz. Yağlı güreş organizasyonlarında sabahın erken saatlerinde çayıra ilk gelen cazgır olur. En son yine cazgır çıkar. Bu anlamda önemli bir görevimiz var.” ifadelerini kullandı.

Ger, er meydanlarında manileriyle izleyicileri güreşin coşkusuna ortak ettiğini belirtirken, cazgırlığı ustalarından öğrendiğini ve bu alanda önemli emeği olan kişilere teşekkürlerini iletti.

“Cazgırlık mesleğinden önce turizm sektöründe çalıştığını ve Almanca ile İngilizcesini geliştirdiğini” belirten Ger, başpehlivanları Almanca ve İngilizce olarak tanıtmak istediğini söyledi. Amacının işine kalite katabilmek ve güzel hizmetler sunmak olduğunu dile getiren Ger, uluslararası düzeyde yağlı güreşi tanıtabilmek adına Almanca ve İngilizce anonslar yapmayı hedeflediğini sözlerine ekledi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir