Avrupa Hareketlilik Haftası Kutlamaları İlçelerde Devam Ediyor

Antalya Büyükşehir Belediyesi, Avrupa Hareketlilik Haftası kapsamında çeşitli etkinlikler düzenleyerek kutlamalarına devam ediyor. Avrupa Komisyonu tarafından desteklenen ve sürdürülebilir kentsel hareketlilik konusunda bilinçlendirme amacı güden ‘Avrupa Hareketlilik Haftası’, tüm dünyada ve Türkiye’de olduğu gibi Antalya’da da 16-22 Eylül tarihleri arasında kutlanıyor. Hafta boyunca, vatandaşlar karbon salınımının azaltılmasına yönelik neler yapılabileceği konusunda bilgilendiriliyor.

Antalya’da gerçekleştirilen etkinliklerden biri de Bülent Ecevit Kültür Merkezi’nde düzenlenen ‘Migris Projesi’ adlı Sürdürülebilir Mobilite için Batarya Değişimi Mikro-Konferansı oldu. Antalya Büyükşehir Belediyesi Başkan Başdanışmanı Dr. Cem Oğuz, sürdürülebilir ulaşımın önemli konularından biri olan batarya değişimi ve yenilikçi mobilite çözümlerine odaklanarak katılımcılara bilgi verdi. Aynı etkinlik kapsamında Avrupa Birliği İlişkileri ve Proje Şube Müdürü Güliz Yaman, Antalya’nın 2030 kentsel hareketliliğini anlatan bir sunum gerçekleştirdi.

Türkiye Elekrikli ve Hibrit Araçlar Derneği Kurucusu Berkan Bayram, konferansta yaptığı konuşmada, Avrupa Birliği projelerinin Türkiye’de hayata geçirilmesinin önemine değindi ve Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin sürdürülebilir ulaşımda öncü bir rol üstlendiğini belirtti. Başkan Bayram, belediyenin elektrikli otobüsleri filoya eklemesi, bisiklet yollarını geliştirmesi ve elektrikli araç şarj istasyonlarını desteklemesi gibi projelerle diğer belediyelere örnek olduğunu vurguladı.

Elektrik Mühendileri Odası Antalya Şube Başkanı Şaban Tat ise, yenilenebilir enerji kaynaklarıyla doğaya salınan karbon emisyonlarının minimum seviyeye indirilerek daha temiz bir çevre ve gelecek nesillere güzel bir dünya bırakılmasının önemine dikkat çekti. Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin teknolojiyi yakından takip ederek bu çalışmaları hayata geçirmesinin çevre açısından önemli bir adım olduğunu belirtti.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir