Antalya’nın İlçelerinde Yapay Zeka Şirketleri Buluştu

Belek turizm merkezindeki bir tema parkında düzenlenen etkinlik, dünyanın önde gelen yapay zeka teknoloji şirketlerinin temsilcilerini bir araya getirdi. İş dünyası forumları ve stratejik toplantıların gerçekleştiği etkinlikte birçok proje tanıtıldı. Etkinlikte bulunan insansı robotlar olan ‘Sophia’ ve ‘Grays’, katılımcıların ilgisini çekerek onlarla fotoğraf çektirdi ve sorularını yanıtladı.

İş insanı İrfan Demirok, etkinlik hakkında şunları söyledi: “Bu, dünyanın sayılı merkeziyetsiz üç yapay zeka şirketinin düzenlediği bir toplantı. İlerleyen dönemde mesleklerin yüzde 60’ı yapay zeka tarafından değişecek ancak aynı zamanda yeni meslekler de ortaya çıkacak. Hayatımız kolaylaşacak, daha fazla zamanımız olacak, daha fazla eğlenip gezebileceğiz. Kanada, Avustralya ve Asya’dan bine yakın katılımcımız var ve toplantı 2 gün sürecek.”

Etkinlikte izleyicileri selamlayan insansı robot Sophia ise, “Antalya çok güzel bir şehir. Daha önce de buraya gelmiştim ve çok mutluyum burada olmaktan” şeklinde konuştu.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir