Antalya’da Tedaviye Alınan Hastaların Sayısı İlçelere Göre Artıyor

Kemer’de koruma altındaki dağ keçilerinden biri otel bahçesine düştü. Otel yetkilileri durumu hemen Kemer Belediyesi’ne bildirdi. Belediye ekipleri, dağ keçisini düştüğü yerden alarak tedavi için Kemer Belediyesi Hayvan Barındırma Tedavi ve Rehabilitasyon Merkezi’ne götürdü. Yapılan ilk müdahalede dağ keçisinin boyun bölgesinde ödem tespit edildi.

Kemer Belediyesi Veteriner Hekimi Fevzi Uzun, konuyla ilgili açıklamalarda bulunarak, “İlk muayene sonucunda dağ keçisinin boyun kısmında ödem olduğunu tespit ettik. Müdahalede bulunarak tedavi sürecine başladık. Tedaviler tamamlandıktan sonra Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü’ne bilgi vererek gerekli sevkleri gerçekleştireceğiz. Kemer bölgesinde nesli tükenme tehlikesiyle karşı karşıya olan birçok koruma altındaki hayvan türü bulunmaktadır. Bu hayvanları korumak adına elimizden geleni yapmaya çalışıyoruz. Bu noktada bize destek olan Kemer Belediye Başkanı Necati Topaloğlu’na teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

Kemer Belediyesi’nin hayvan dostu politikaları doğrultusunda, koruma altındaki hayvanların sağlıklı bir şekilde tedavi edilip doğal yaşamlarına dönmeleri için gereken tüm çalışmaların yapıldığı belirtildi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir