Antalya’da SGK’nın mail kutuları dolup taştı – İlçelere iletildi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından 2024’ün ‘Emekliler Yılı’ ilan edilmesinin ardından, emeklilerin daha sağlıklı, mutlu ve huzurlu bir emeklilik dönemi geçirmelerini sağlamak amacıyla Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ile Gençlik ve Spor Bakanlığı arasında bir protokol düzenlendi. Bu protokole göre, emekliler 15 Temmuz ile 15 Ağustos tarihleri arasında ücretsiz olarak misafir ediliyor. Antalya’daki Akdeniz Üniversitesi Elmalılı Hamdi Yazır Yurdu’nda konaklamak üzere olan 250 emekli, Antalya Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü tarafından misafir ediliyor. Antalya Sosyal Güvenlik İl Müdürü Ali Duru, yurtta kalan emekli misafirlerle bir araya gelerek kahvaltı etkinliği düzenledi.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ile Gençlik ve Spor Bakanlığı iş birliği projesinin ikinci dönem misafirlerinin Antalya’da keyifli bir tatil geçirdiklerini belirten Ali Duru, “Antalya’ya olan ilgi oldukça yüksek. Türkiye genelinde talebin yüzde 25’i Antalya’dan geliyor. Memnuniyetimiz devam ediyor ancak müracaat süreleri sona erdi. E-devlet üzerinden yapılan başvurular 6-30 Haziran tarihleri arasında alınıyordu. Yeni talepleri alamıyoruz ancak devletimiz gelecek yıl benzer bir imkan sunarsa yeniden başvuruları değerlendirebiliriz” dedi.

Emekli misafirlerden aldıkları olumlu geri dönüşlerle motive olduklarını belirten Ali Duru, “Misafirlerimizden çok güzel tepkiler alıyoruz. Herkes Cumhurbaşkanımıza teşekkürlerini iletiyor. Biz de Antalya Sosyal Güvenlik İl Müdürlüğü olarak hizmetlerinden dolayı emeklilere teşekkür etmek amacıyla kahvaltı programları düzenliyoruz. Devletimizin sunduğu imkanları kullanarak memnuniyetle geri dönmelerini sağlıyoruz” şeklinde konuştu.

Ankara’dan gelen emekli Oktay Bal, projeyi sosyal medya üzerinden öğrendiklerini ve başvuru yaptıktan sonra Antalya’da hoş bir tatil geçirdiklerini belirtirken eşi Eda Bal da bu projenin otel tatillerinden farklı olmadığını dile getirdi. Eda Bal, “Devletimizin sunduğu bu imkandan faydalanmalarını tavsiye ederim. Mutlaka gelip gezmeliler. Kaçırmasınlar. Bu imkanı değerlendirmeliler” şeklinde konuştu.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir