Antalya İlçelerinde Akademik Buluşmalar Devam Ediyor

Alanya Üniversitesi tarafından düzenlenen uluslararası bir etkinlik, Alanya’nın tarihi ve kültürel zenginlikleri ile katılımcıları büyüledi. Etkinliğin açılış törenine Alanya Belediye Başkan Danışmanı Faruk Konukçu, Alanya Ticaret ve Sanayi Odası (ALTSO) Meclis Başkanı Mehmet Kural, Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Kılıç, Alanya Turistik İşletmeciler Derneği Başkanı Burhan Sili, İlçe Milli Eğitim Müdürü Yusuf Yılmaz’ın yanı sıra çok sayıda davetli, akademisyen ve öğrenci yer aldı.

Alanya Üniversitesi Vekil Rektörü Prof. Dr. Aykut Ekinci, etkinliğin ana temasının ‘İleriye Gitmek’ olduğunu vurgulayarak, uluslararası ortaklıkların gücünü kutladıklarını belirtti. Eğitimin geleceğini şekillendirmede önemli bir adım olan etkinliğin düzenlenmesinde emeği geçen herkese teşekkür etti.

Alanya Belediyesi Danışmanı Fatih Konukçu ise üniversitelerin kentlere katkı sağlayan değerli kuruluşlar olduğunun altını çizdi ve belediye ile üniversiteler arasındaki iş birliğinin önemine değindi. Gençlerin şehre adapte olmalarını sağlamak ve şehirle etkileşimlerini artırmak adına sosyo-kültürel etkinlikler düzenlendiğini belirtti.

Etkinlik, bir hafta boyunca çeşitli etkinliklerle dolu geçti. Üniversite sunumları, kültürlerarası eğitim, Türkçe dil kursu ve çeşitlilik eğitimi gibi programlarla katılımcılar zengin bir deneyim yaşadı. Gala yemeği, geleneksel Türk halk gösterisi, şehir turu ve uluslararasılaşma süreçlerine odaklanan bilgi paylaşım oturumları da etkinliğin önemli anları arasında yer aldı.

Alanya’nın doğal güzelliklerini keşfetmek amacıyla düzenlenen Manavgat ve Side gezisi ile etkinlik sona erdi. Katılımcılar, Alanya’nın zengin mirasını daha yakından tanıma fırsatı bulurken, eğitim ve kültür alanındaki paylaşımlar sayesinde uluslararası bağlar da güçlendirildi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir