Alanya’da Akademik Buluşma: İlçelerden Alanya Üniversitesi’nde Gerçekleşen Etkinlik

Alanya Üniversitesi’nde düzenlenen uluslararası etkinlik, yüksek katılımla başladı. Alanya Belediye Başkan Danışmanı Faruk Konukçu, ALTSO Meclis Başkanı Mehmet Kural, Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Kılıç, Alanya Turistik İşletmeciler Derneği Başkanı Burhan Sili ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Yusuf Yılmaz’ın da aralarında bulunduğu birçok davetli, akademisyen ve öğrencinin katılımıyla gerçekleşti.

Alanya Üniversitesi Vekil Rektörü Prof. Dr. Aykut Ekinci, etkinliğin ‘İleriye Gitmek’ temasıyla üçüncü kez düzenlendiğini belirtti. 11 farklı ülkeden 23 kurumun temsilcisinin katıldığı etkinlik, uluslararası bağlantıların güçlendiği bir platform sağlıyor. Erasmus+ programı çerçevesinde gerçekleştirilen etkinlik, eğitim alanında önemli adımların atılmasına vesile olacak.

Alanya Belediyesi Danışmanı Fatih Konukçu ise üniversitelerin şehirlere değer kattığını ifade ederek, belediye ve üniversiteler arasındaki iş birliğinin toplumsal faydayı artırdığını vurguladı. Gençlerin şehre adapte olmaları ve etkileşimde bulunmaları için sosyo-kültürel etkinlikler düzenlediklerini belirtti.

Etkinlik kapsamında gerçekleştirilen programlar arasında üniversite sunumları, kültürlerarası eğitim, dil kursları ve çeşitlilik eğitimi yer aldı. Gala yemeği ve Türk halk gösterisi ile renklenen etkinlik, Alanya’nın tarihi ve kültürel zenginliklerini keşfetmek amacıyla düzenlenen şehir turuna da ev sahipliği yaptı.

Etkinliğin devamında uluslararasılaşma süreçleri, bilgi paylaşım oturumları, eğitim fuarı ve iyi uygulama paylaşımları gibi konular ele alınacak. Katılımcılar, kendi üniversitelerini tanıtacakları etkinliklerde empati ve sosyal farkındalık üzerine çalışmalar yapacaklar. Manavgat ve Side gezisi ile son bulacak etkinlikte, Alanya’nın doğal güzellikleri de katılımcılara tanıtılacak.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir