Zeytin hasadı heyecanla ilçelerde başladı

Alanya’da Zeytin Hasadı Başladı: Alanya Ziraat Odası Başkanı Tahir Göktepe, Alanya’da zeytin hasadının başladığını ve üreticilere önemli uyarılarda bulunduğunu belirtti. Göktepe, Alanya’da 7 bin 500 dekar alanda 2 bin 300 üreticiyle gerçekleşen zeytin üretiminin detaylarını paylaştı. Özellikle Gemlik çeşidi zeytin üretiminin yaygın olduğunu vurgulayan Göktepe, bu yılki rekoltenin geçen yıla göre yüzde 80-90 arttığını belirtti.

Göktepe, zeytin sineği ve Akdeniz meyve sineği gibi zararlılara karşı önlem alınması gerektiğini ve hastalıklara karşı dikkatli olunması gerektiğini söyledi. Zeytin hasadında dikkat edilmesi gereken noktaları da anlatan Göktepe, özellikle zeytinlerin toplanma şekli konusunda üreticilere önerilerde bulundu.

Ayrıca, zeytinyağı fiyatlarının belirleneceğini ve tüketicilerin sahte zeytinyağı konusunda dikkatli olmaları gerektiğini belirten Göktepe, yerli üretim zeytinyağının tercih edilmesi gerektiğini vurguladı. Göktepe, tüm üreticilere hayırlı bir zeytin sezonu dileyerek, yerli üretime destek veren tüketicilere teşekkür etti.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir