Yusuf Dikeç’in liderliğinde atıcılık sporuna olan ilgi yükseliyor – Spor

Milli sporcunun dikkat çeken başarısı atıcılık sporuna ilgiyi artırdı. Lens, göz kapağı ve kulak koruması gibi yardımcı teçhizat kullanmadan bir eli cebinde atış yaparak 51 yaşında olimpiyat madalyası kazanan milli sporcunun bu başarısı Kayseri’de atıcılık sporuna olan ilgiyi artırdı. Gençlik ve Spor İl Müdürlüğüne ulaşan 10 ila 70 yaş arası vatandaşlar, bu sporu yapmak istediklerini belirtiyor.

Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü havalı silahlar antrenörü Mehmet Avcı, Türkiye’de pek tanınmayan atıcılık sporunun milli sporcular Yusuf Dikeç ve Şevval İlayda Tarhan’ın olimpiyatta kazandığı madalya ile popüler hale geldiğini ifade etti. Avcı, Kayseri’de 5 yıldır atıcılık sporunun yapıldığını ve milli sporcular yetiştirdiklerini belirtirken, “Yusuf ağabey ve İlayda Tarhan’ın başarısıyla birlikte bu spora olan ilgi büyük oranda arttı. Artık daha fazla kişi bu sporu tanıyor ve destek veriyor” dedi.

Avcı, Yusuf Dikeç’in atış tekniği ve yaşının, atıcılık sporuna olan merakı artırdığını belirterek, “Yusuf ağabeyin başarısı vatandaşlar arasında büyük heyecan yarattı. 10 ila 70 yaş arası birçok kişi bu sporu yapmak istiyor. Biz de elimizden geldiğince destek olmaya çalışıyoruz. Atıcılık sporunun yaş gurubu yoktur, her yaş grubundan kişi bu sporu yapabilir. Bu sporu yapmak isteyenlerin sayısı giderek artıyor” şeklinde konuştu.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir