Site icon Akdeniz Haberleri

Yıldızları sevenler 9. kez Olimpos’ta bir araya gelecek – İlçeler

Türkiye’nin en kapsamlı sivil gökyüzü etkinliği olan Olimpos Gökyüzü ve Bilim Festivali’nin 9’uncusu, 9-11 Ağustos tarihleri arasında Kumluca ilçesindeki Olimpos Antik Kenti’nde gerçekleştirilecek. Festivalde Türkiye Havacılık ve Uzay Sanayi Genel Müdür Yardımcısı Prof. Dr. Lokman Kuzu, Uzay Bilimleri ve Güneş Enerjisi Araştırma ve Uygulama Merkezi Üyesi Prof. Dr. Mehmet Emin Özel gibi alanında uzman isimler yer alacak.

Festival kapsamında gece saatlerinde yıldızlar ve gezegenler tanıtılacak, katılımcılara profesyonel teleskoplar ile gezegenler, galaksiler ve nebulalar izletilecek. Ayrıca katılımcılara uzay fotoğrafları çekme deneyimi yaşatılacak, astronomi, uzay, evren ve bilimsel konularla ilgili sunumlar ve söyleşiler düzenlenecek. Festivalde her saat başı eğitimler verilecek ve gündüzleri de özel güneş teleskopları ile güneş gözlemleri yapılacak.

Kozmik Anafor Astronomi Platformu Başkanı Hilal Fidan, festivalin astronomi meraklılarını ve profesyonelleri bir araya getirmek için yapıldığını belirterek, Türkiye’nin havacılık ve uzay sanayisi alanında önemli adımlar attığı bir yıl olduğunu vurguladı. Amatör astronom Zafer Emecan ise festivalin astronomi bilimini geniş kitlelere ulaştırmak ve ilgiyi artırmak için önemli bir platform olduğunu söyledi.

Festival süresince, alanında uzman isimler tarafından 17 sunum gerçekleştirilecek ve katılımcılarla söyleşiler yapılacak. Profesyonel astronomi ile amatör astronomi arasındaki bağa dikkat çeken Emecan, keşfedilen kuyruklu yıldızların çoğunun amatör astronomlar tarafından keşfedildiğini ve hatta yeni öte gezegenlerin dahi amatör astronomlar tarafından keşfedildiğini belirtti. Festivale ilgi duyan herkesi etkinliğe davet etti.

Exit mobile version