Yaz Kampı Serüveni: Bilim ve Eğlence Dolu İlçeler Turu

Kepez Belediyesi, yaz tatillerini eğlenerek ve öğrenerek değerlendirmek isteyen çocuklar için spor okulları, parklar ve tematik bilim kampı etkinlikleri düzenliyor. Gezici kütüphane OKÜBÜS ve Bilim Teknoloji Tırı, mobil hizmetleriyle bilgiyi çocukların ayağına götürüyor. TÜBİTAK işbirliğiyle Antalya’ya kazandırılan Antalya Bilim Merkezi ise çocukları yaz tatillerinde bilim ve teknolojiyle buluşturuyor.

Antalya Bilim Merkezi, Akdeniz bölgesinde ilk ve tek olup, tematik bilim kampı etkinliğiyle öğrencilerin bilimsel düşünme becerilerini geliştirmelerini, doğayı ve çevrelerini anlamalarını sağlıyor. Bilim kampı 24 Haziran’da başladı ve 8 hafta sürecek. 7-14 yaş arası öğrencilere yönelik kampta, STEAM, fen bilimleri, matematik, ahşap tasarım, biyoloji, astronomi ve robotik kodlama atölyelerinde deneysel ve uygulamalı etkinlikler yapılıyor.

Öğrenciler, alanında uzman eğitmenler eşliğinde deneyler yaparak pratik bilgi ve beceri kazanırken, aynı zamanda sanat ve seramik atölyeleri, oryantring, açık hava etkinlikleri, satranç, drama gibi aktivitelerle de eğleniyorlar. Bilim kampı, yaklaşık 150 öğrencinin katılımıyla gerçekleşiyor ve önümüzdeki hafta yapılacak olan ‘aileler yarışıyor’ etkinliği ile son bulacak.

Antalya Bilim Merkezi, kamptan sonra da pazartesi hariç diğer günler tematik atölye çalışmalarıyla eğitim sürecini devam ettirecek.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir