Xiaomi, Apple’a Kafa Tutarak Rekor Üstüne Rekor Kırıyor

Nesnelerin İnterneti (“IoT”) platformuyla entegre olan akıllı telefonlar ve akıllı donanımlar ile faaliyet gösteren Xiaomi Corporation, 30 Haziran 2024 tarihinde sona eren üç aylık döneme ait denetlenmemiş konsolide sonuçlarını açıkladı. Şirket, 2024 yılının ikinci çeyreğinde üst üste üçüncü kez yıllık çift haneli gelir artışı elde ederek gelirlerini %32 artışla 88,9 milyar RMB seviyesine çıkardı. Düzeltilmiş net kârı 6,2 milyar RMB olarak gerçekleşerek önceki yıla göre %20,1 artış kaydetti. Xiaomi’nin genel brüt kâr marjı %20,7 ile performansını korurken, akıllı telefonlar, IoT ve yaşam tarzı ürünleri ile internet hizmetleri alanlarında piyasa beklentilerinin üzerinde bir performans sergiledi. Akıllı elektrikli araç ve diğer yeni girişimlerden elde edilen gelir de toplam 6,4 milyar RMB oldu, böylece Xiaomi’nin güçlü büyüme potansiyeli vurgulandı.

İkinci çeyrekte akıllı telefon satışlarındaki başarısıyla dikkat çeken Xiaomi, dünya genelinde telefon satışlarını %28,1 artırarak ilk beş akıllı telefon markası arasında yerini sağlamlaştırdı. Akıllı telefon iş kolu büyümesini sürdürerek %27,1 artışla 46,5 milyar RMB gelir elde etti. IoT ve yaşam tarzı ürünleri alanında da rekor bir gelir elde eden Xiaomi, klima satışlarını %40’ın üzerinde artırırken, Tablet, giyilebilir cihazlar ve TWS kulaklıklar gibi ürünlerde de önemli bir büyüme kaydetti.

Xiaomi’nin İnternet hizmetleri alanındaki büyümesi de dikkat çekiciydi. Bu segmentteki gelirler %11 artışla 8,3 milyar RMB’ye yükseldi ve küresel aylık aktif kullanıcı sayısı rekor seviyelere ulaştı. Ayrıca, akıllı elektrikli araç iş kolu da hızlı bir büyüme kaydederek 27.307 aracı teslim etti ve önümüzdeki dönemlerde üretim kapasitesini artırarak pazar payını genişletmeyi hedefliyor.

Xiaomi’nin yapay zeka teknolojilerine yaptığı yatırımlar, özellikle akıllı elektrikli araçlar ve akıllı telefonlar gibi ürünlerde önemli atılımlar gerçekleştirmesine yardımcı oluyor. Şirketin premium segmentteki büyümesine katkı sağlayan yapay zeka destekli ürünler, Xiaomi’nin rekabet gücünü artırıyor ve gelecekteki büyüme potansiyelini güçlendiriyor. Aynı zamanda, Xiaomi’nin yapılan Ar-Ge yatırımlarıyla yapay zeka teknolojileri daha da geliştirilerek akıllı ekosistemine katkı sağlamaya devam ediyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir