Site icon Akdeniz Haberleri

Vali Şahin: İlçelerde 583 proje üzerinde çalışıyoruz

Antalya’da Yatırımlar Gelişim İçin Kritik Rol Oynuyor

Antalya’nın gelişimine ve büyümesine katkı sağlamak amacıyla düzenlenen 3. İl Koordinasyon Toplantısı’nda kent genelindeki yatırımların durumu ele alındı. İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nde Vali Hulusi Şahin’in başkanlık yaptığı toplantıya, Antalya Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Mustafa Gürbüz, Akdeniz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Özlenen Özkan ve birçok önemli isim katıldı.

Toplantıda konuşan Vali Şahin, yatırımların devam edeceğini belirterek, “Antalya’mızın geleceği için hep birlikte çalışmaya devam edeceğiz” dedi. Antalya’da 2024 yılı haziran ayı sonu itibarıyla 583 proje üzerinde çalışıldığını açıklayan Vali Şahin, bu projelerin genel ve özel bütçeli kurumlarca gerçekleştirildiğini ifade etti.

Vali Şahin, genel ve özel bütçeli kuruluşlarca üzerinde çalışılan 380 projenin bedelinin 105 milyar 483 milyon TL olduğunu belirterek, belediyelerin yürüttüğü diğer 203 projenin bedelinin ise 11 milyar 728 milyon TL olduğunu açıkladı. Toplantıda ayrıca, nakdi gerçekleşmenin en çok Diğer Kamu Hizmetleri sektöründe olduğu vurgulandı.

583 projeden 93’ünün tamamlandığını ve hizmete alındığını belirten Vali Şahin, 55 projenin ihale aşamasında olduğunu ve 358 projenin devam ettiğini ifade etti. Toplantıda, altyapı, ulaşım, sağlık, eğitim ve turizm alanlarıyla ilgili sunumlar yapıldı ve değerlendirmeler gerçekleştirildi.

Toplantının sonunda Vali Şahin, katılımcılara kurumlar arası iş birliğinin önemini vurgulayarak teşekkür etti. Antalya’nın geleceği için yapılan yatırımların önemine dikkat çekilen toplantı, kentin büyüme ve gelişimine katkı sağlamaya devam edecek.

Exit mobile version