Site icon Akdeniz Haberleri

Türk Milli Voleybol Takımı, Çin’i Mağlup Ederek Zafer Kazandı – Spor

Çin ile oynanan mücadeleye etkili başlayan Milli Takımımız, zorlu maçın ilk setinde rakibine 25-23 mağlup oldu. Ancak ikinci sette toparlanarak etkili bir performans sergileyen oyuncularımız, seti 25-21 kazanarak skoru eşitledi. Üçüncü sette de başarılı bir oyun ortaya koyan ekibimiz, maçı 3-2 kazanarak tarihinde ilk kez yarı finale yükseldi.

Mücadelenin en skorer ismi olan Melissa Vargas, 42 sayıyla büyük bir performans sergiledi. Ancak maçta sakatlanan milli pasör Cansu Özbay’ın oyuna devam edememesi ve diğer oyuncuların da hafif sakatlıklar yaşaması zorlu maçı daha da zorlu kıldı. Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, CHP Genel Başkanı Özgür Özel, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş gibi isimler de maçı salonun tribünlerinden izledi.

Millilerimiz, yarı finalde İtalya-Sırbistan karşılaşmasının galibiyle 8 Ağustos’ta karşılaşacak. Londra 2012’de 9’uncu olan ve Tokyo 2020’de çeyrek finalde elenen Milli Takımımız, tarihindeki en büyük başarısını yakalamak için mücadelesine devam edecek.

Exit mobile version