TOGG T10X satışları, sıfır faizli kredi ile artıyor mu?

Elektrikli otomobil üreticisi TOGG, sıfır faizli ve uygun oranlı kredi seçenekleri ile dikkat çekmiş olsa da sıfır otomobil satışlarındaki genel düşüşten etkilenmiştir. TOGG’un öne çıkan modeli T10X, çeşitli kampanyalarla tüketicilere sunulmasına rağmen satışlarında ciddi bir düşüş yaşamaktadır. Bu düşüşün nedeni sadece sıfır otomobil piyasasındaki daralma değil, aynı zamanda genel elektrikli otomobil talebindeki azalma da etkilidir.

Temmuz ayında TOGG T10X’ten kaç adet teslim edildiği sorusuna cevap olarak Otomotiv Distribütörleri ve Mobilite Derneği’nin verilerine göre bu sayı 1.227’dir. Böylece TOGG T10X’in Türkiye’de en çok satılan elektrikli otomobil olduğu ortaya çıkmaktadır. Toplamda ise 33.831 adet T10X teslimatı yapılmıştır. 2024 yılında ise 14.248 adet T10X’in teslim edilmesi planlanmaktadır.

TOGG T10X’in Mayıs ve Haziran ayı satışları incelendiğinde, Mayıs ayına göre satışlarda yüzde 70, Haziran ayına göre ise yüzde 29 oranında düşüş yaşandığı görülmektedir. Bu büyük düşüşler karşısında alınacak önlemler oldukça önemlidir. Yüksek düşüş oranları, şirketin acil tedbirler alması gerektiğini göstermektedir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir