Site icon Akdeniz Haberleri

Sporla Psikolojik Destek İçin Yeni Protokol Oluşturuldu

Antalyaspor, Türk Psikolojik Danışma ve Rehberlik (PDR) Derneği Antalya İl Temsilciliği ile iş birliği yaparak önemli bir adım attı. Protokol kapsamında, 400’e yakın uzmandan oluşan dernek, Antalyaspor futbol akademisindeki sporculara psikolojik destek sağlayacak. Aynı zamanda antrenörler ve sporcu ebeveynlerine de danışmanlık hizmetleri sunarak sporcu gelişimlerine destek olacak. Hedef, sporcuların fiziksel, sosyal ve duygusal gelişimlerini en iyi şekilde desteklemek.

Antalyaspor Asbaşkanı Yener Yıldırım, Antalyaspor Akademisi’ndeki genç sporcuların doğru gelişmesi için desteklerin önemini vurgulayarak, iş birliğinin önemine dikkat çekti. Türk PDR Derneği Antalya İl Başkanı Tayfun Yılmaz ise, genç sporcuların psikolojik destek alarak daha başarılı bireyler olmaları hedefine vurgu yapıp toplumsal farkındalık yaratmayı amaçladıklarını belirtti. Antalyaspor Altyapı Koordinatörü Ferda Ramanlı, projenin sporcular ve kulüp için büyük bir adım olduğunu ifade etti.

Bu iş birliği sayesinde Antalyaspor, genç sporcuların ruh sağlığını güçlendirerek daha dengeli bireyler olmalarını desteklerken, Türk PDR Derneği de toplumsal farkındalık yaratmayı hedefliyor. Sporcu gelişimine destek olacak olan uzmanlar, hem sporculara hem de ailelerine danışmanlık hizmetleri sunarak iç içe çalışacaklar. Bu iş birliği, sporcuların sadece fiziksel değil, duygusal ve sosyal açıdan da en iyi şekilde desteklenmesine katkı sağlayacak.

Exit mobile version