Site icon Akdeniz Haberleri

Sporcular, Kulaçlarını Barış ve Dostluk İçin Atıyor

Megisti (Meis) Kaş Swim Race, dünyadaki yüzme yarışları arasında özel bir konuma sahiptir ve yarışlar dünyasında Formula 1 olarak adlandırılmaktadır. Uluslararası Likya Kaş Kültür Sanat Festivali’nin sonunda her yıl düzenlenen bu yarış, dünyada sadece iki ülke arasında gerçekleşen tek yüzme yarışıdır. Bu yıl 30 Haziran’da başlayan yarış, Yunanistan ile Türkiye arasındaki dostluğun önemli bir simgesidir. Yüzme tutkunları, Kaş ilçesinden Meis Adası’na feribotla geçerek yarışa başladılar. Yarışın startını Meis Belediyesi Başkanı Nikolaos Asvestis verdi.

İtalyan sporcu Egor Tropeano, yarıştaki kıyasıya mücadeleyi 1 saat 41 dakika 55 saniyeyle birinci olarak tamamladı. Parkuru ilk kez yüzen Tropeano, genel klasman birinciliğini elde ederken genel klasman ikinciliği Aybige Su Irçağ’a, üçüncülük ise Bekir Emrah Gemicioğlu’na gitti. Bu mücadele, Akdeniz’in dalgalarıyla ve akıntılarıyla verilen bir spor mücadelesi olarak izleyenler tarafından heyecanla takip edildi. Yarışın destekçileri arasında Gençlik ve Spor Bakanlığı, Kaş Kaymakamlığı, Türkiye Yüzme Federasyonu, Kaş Belediyesi, MK Group, Radisson Blu Hotel Kaş, Novva Hotels, Kosifler Oto Antalya, BMW Türkiye, Abant Su ve Rossist Event bulunuyor.

Megisti Kaş Swim Race, katılımcıların marka değerini de artırmaktadır. Yarışı birinci olarak tamamlayan Egor Tropeano, başarısından dolayı mutluluğunu dile getirdi. Organizasyon Komitesi Başkanı Polat Dede ise her yıl daha iyi bir yarış gerçekleştirdiklerini ve marka değerinin arttığını belirtti. Kadınlar kategorisinde Aybige Su Irçağ birinci olurken, Bengiu Avcı ikinci ve Yasemin Altıntaş üçüncü oldu. Erkekler kategorisinde ise sırasıyla Egor Tropeano, Bekir Emrah Gemicioğlu ve Kemal Baransel dereceye girdi. Her yıl olduğu gibi, Megisti Kaş Swim Race yine büyük heyecan yarattı ve sporseverlerin ilgisini çekmeyi başardı.

Exit mobile version