Sanatın 20. Yılı Kutlamaları – İlçelerde Kutlanacak

Antalya Arkeoloji Müzesi Güzel Sanatlar Galerisi’nde gerçekleştirilen sergide, Azerbaycan, Rusya, Ukrayna, İzmir, İstanbul, Antalya, Çanakkale, Eskişehir, Ordu, Adıyaman ve Ankara’dan gelen 24 ressamın eserleri yer aldı. Serginin açılış töreni aynı zamanda SAKÜDER’in 20. kuruluş yılını kutladığı bir etkinlik oldu.

Muratpaşa Belediyesi Başkan Vekili ve Meclis Üyesi Ömer Gilan, SAKÜDER Başkanı Ali Eser, SAKÜDER Antalya İl Temsilcisi Melek Yılmaz, CHP Muratpaşa İlçe Başkanı Can Okan Kıran’ın da katıldığı törende, 20. yıl pastası kesildi. SAKÜDER Başkanı Ali Eser, “Antalya Sanat Buluşması”nın 7. sürümünü gerçekleştirmenin heyecanını ve mutluluğunu sanatçılar ve sanatseverlerle paylaştı. Eser, sanatın toplumun aynası olduğunu belirterek, SAKÜDER’in sanatı yayma, yaşatma ve sanatçılara destek olma misyonuna vurgu yaptı. Dernek, Mustafa Kemal Atatürk’ün benimsediği sanat ışığını yayma amacıyla faaliyetlerine devam etmektedir.

SAKÜDER üyesi sanatçılar, ekim ayında Azerbaycan, Fransa ve İtalya’da düzenlenecek kültür gezilerine katılacaklar. Ayrıca Türkiye’nin 101. yılı anısına Romanya’da ‘Cumhuriyet’ adlı bir sergi açılacak. Sergi, Türkiye ve farklı ülkelerden 24 ressamın eserlerini 15 Ağustos Perşembe gününe kadar ziyaretçilere açık olacak.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir