Site icon Akdeniz Haberleri

Rektör Özkan’ın İlçelerdeki Bilim ve Ekonomi Katkısı

Cumhurbaşkanlığı Strateji Başkanlığı tarafından desteklenen Akdeniz Üniversitesi’nin tarihinin en büyük bütçesiyle hayata geçirilen İleri Sağlık Araştırmaları Merkezi ile ilgili yol haritası belirlenmek üzere ‘Araştırma Vadisi’ne Doğru başlıklı çalıştayın değerlendirme oturumu gerçekleştirildi. Akdeniz Üniversitesi Hastanesi Mor Salon’da düzenlenen oturuma, Akdeniz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Özlenen Özkan, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Gülbin Arıcı ve Prof. Dr. Cengiz Toker, Akdeniz Üniversitesi Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Yıldıray Çete, Başhekim Yardımcıları Dr. Öğr. Üyesi Mustafa Gökhan Ertosun ve birçok akademisyen katıldı. Çalıştaya destek veren firma yetkilisine teşekkür belgesi takdim edildi.

Rektör Özlenen Özkan, çalıştayın değerlendirme oturumunda yaptığı konuşmada, araştırma alanlarını geliştirmeyi hedeflediklerini belirtti. Laboratuvar altyapısının ve bilim insanlarının bir araya gelmesinin önemine vurgu yapan Prof. Dr. Özkan, Cumhurbaşkanına sundukları ileri sağlık projelerinin destek gördüğünü ve İleri Sağlık Vadisi’nin inşaatına başladıklarını açıkladı. Ayrıca, yapay organlar, aşılar ve ilaçlar gibi konuların da araştırma hedefleri arasında olduğunu belirtti.

Rektör Özkan, çalıştayın temel metotlarla ilgili olduğunu ve özellikle PSR ve diğer yöntemler üzerinde detaylı bilgi alışverişi ve eğitimlerin yapıldığını ifade etti. Bu çalışmaların Türkiye’ye bilime ve ekonomiye katkı sağlayacağına inandıklarını belirtti.

Exit mobile version