Site icon Akdeniz Haberleri

Rektör Güner, TÜBİTAK Başkan Yardımcısı olarak atandı ve ilçeleri ziyaret etmeye başladı

Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile TÜBİTAK yönetiminde değişiklik yapıldı. Buna göre, TÜBİTAK Başkanlığı’na Prof. Dr. Orhan Aydın, Başkan Yardımcılığı’na ise Alanya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mesut Güner atandı. Yönetim Kurulu Üyeliği’ne ise Prof. Dr. Ahmet Yozgatlıgil getirildi. Atamalar, Cumhurbaşkanlığı Kararnameleri’nin ilgili maddeleri doğrultusunda gerçekleştirildi.

Prof. Dr. Mesut Güner, TÜBİTAK Başkan Yardımcılığı’na atanmasının kendisi için büyük bir onur ve sorumluluk olduğunu belirterek, Türkiye’nin bilim ve teknoloji alanındaki geleceği için katkı sunmayı önemsediğini açıkladı. Güner, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın takdiriyle bu göreve getirilmesinin kendisi için büyük anlam taşıdığını vurgulayarak, TÜBİTAK’ın misyonunu ileriye taşımayı, teknolojiye dayalı inovasyonları teşvik etmeyi ve geleceğin bilim insanlarını yetiştirmeyi hedeflediğini ifade etti.

Prof. Dr. Mesut Güner, 1967 yılında Malatya’da doğmuş olup, eğitim hayatını İstanbul’da tamamlamıştır. Gemi İnşaatı ve Gemi Makineleri Mühendisliği alanında lisans, yüksek lisans ve doktora eğitimini tamamlayan Güner, akademik kariyerinde önemli görevler üstlenmiştir. 2022 yılından bu yana Alanya Üniversitesi’nde rektörlük yapmakta olan Güner, bilim ve teknoloji alanında Türkiye’nin ilerlemesine katkı sağlamayı sürdürmektedir.

Exit mobile version