Site icon Akdeniz Haberleri

Phaselis Festivali heyecanı tüm ilçeleri sardı

Kültür ve Turizm Bakanlığı, Kemer Kaymakamlığı ve Phaselis Kazı Başkanlığı’nın desteklediği Phaselis Festivali, Kemer ve Yöresi Tanıtım Vakfı (KETAV) tarafından düzenleniyor. Festivalin tanıtım toplantısı, Antalya Arkeoloji Müzesi’nde gerçekleşti. Kemer Kaymakamı Ahmet Solmaz, ilçenin doğa, güneş, deniz ve turizmle özdeşleştiğini belirtti. Solmaz, Kemer’in Türk turizminde önemli bir role sahip olduğunu vurgulayarak, etkinliğin bu bölgenin tanıtımına katkı sağlayacağını ifade etti.

KETAV Başkanı Volkan Yorulmaz ise festivalin 24 yıl önce başladığını ve bu yıl 14’üncüsünü düzenlediklerini açıkladı. Yorulmaz, festivalin tarihi ve kültürel değerleri kültür-sanat etkinlikleriyle birleştirmeyi amaçladıklarını belirtti. Festival programı hakkında bilgi veren Yorulmaz, konserlerin ücretsiz olduğunu söyledi.

Festivalde M.Ö. 690 yılında Rodoslular tarafından kurulan kent Phaselis’te çeşitli konserler düzenlenecek. Türkiye’nin genç yeteneklerinden Piyanist İlyun Bürkev ve Can Özhan liderliğindeki ‘Cameratalia’ grubu, keman virtüözü Can Özhan ve Piyanist Iraz Yıldız, Teyfik Rodos ve 45’lik Orkestra gibi sanatçılar sahne alacak. Festivalin kapanışında ise Mavi Siyah grubu performans sergileyecek.

Bu etkinlikle antik çağdan günümüze uzanan tarihi ve kültürel değerlere vurgu yapılacak. Festival, Kemer ve Antalya’nın tanıtımına önemli bir katkı sağlayacak.

Exit mobile version