Site icon Akdeniz Haberleri

Muratpaşa’da İlçelerin Buluşma Noktası: Yöreler

Muratpaşa Belediyesi, bu yıl 8’incisini düzenleyeceği Yöreler Renkler Festivali ile türküleri, oyunları, el sanatları ve lezzetleriyle dünyanın dört bir yanını Muratpaşa Atatürk Kent Meydanı’nda buluşturacak. Büyük buluşma öncesi, Antalya’da yaşayan yerleşik yabancıların dernekleri de dahil olmak üzere birçok kültür ve dayanışma, Yörük, hemşeri ve yöre dernekleri ilk toplantısını gerçekleştirdi. Toplantıya davetli 82 sivil toplum kuruluşu katıldı.

Hafta boyunca devam edecek festivalde dernekler, kent meydanında kurulacak stantlarda şehirlerinin, ilçelerinin yemeklerini, el sanatlarını, doğal ve tarihi güzelliklerini tanıtacaklar. Belediye Başkanı Ümit Uysal, Yöreler Renkler Festivali’nin barış, dostluk ve kardeşlik festivali olduğunu vurgulayarak, 2 yıl aradan sonra festivali tekrar düzenlediklerini belirtti. Başkan Uysal, festivalin sadece Türkiye’nin değil, dünyanın birçok ülkesinden Antalya’ya, Muratpaşa’ya yerleşen insanların kaynaşmasını amaçladığını ifade etti.

Başkan Uysal festival ile ilgili olarak, “Festivalimizi, herkesin kendini birinci sınıf hissetmesini sağlamak için gerçekleştiriyoruz. Ülkemizin 7 bölgesi, festivalimizde yemekleri, türküleri, dansları ve el sanatlarıyla kendi kültürlerini ifade ediyor. Aynı şekilde yabancı ülkelerin dernekleri de festivalimizde yer alacak” dedi.

Festival, renkli görüntülerin ve birbirinden değerli kültürlerin buluşmasına ev sahipliği yapacak.

Exit mobile version