Site icon Akdeniz Haberleri

Minik judocuların performansı sporseverleri büyüledi

Manavgat Mehmet Akif Ersoy Spor Salonu’nda düzenlenen turnuva, Türkiye adına olimpiyatta madalya kazanan ilk Türk kadın sporcu Hülya Şenyurt’un ismiyle anıldı. 8-15 yaş arası çocukların yer aldığı turnuvada 4 farklı kategoride mücadele gerçekleşti. Deneyimli antrenörler ve sporcular tarafından çocuklar için workshoplar düzenlendi.

Judo Federasyonu Manavgat İlçe Temsilcisi Sema Çelik, turnuvaya 8-15 yaş arası 650 sporcu katıldığını belirtirken, Manavgat’ta önemli turnuvalara ev sahipliği yapmayı hedeflediklerini vurguladı. Hülya Şenyurt ise adına düzenlenen turnuvadan mutluluk duyduğunu belirterek, “Bu tür etkinlikler judonun tanıtımı ve sporcularımızın gelişimi açısından son derece önemli” açıklamasında bulundu.

2014 Paris Olimpiyat Oyunları’nda 5. olan Salih Yıldız’ın akrabası olduğunu söyleyen Meryem Yıldız ise, Salih Yıldız’ın etkisiyle judoya başladığını ve spor dalını çok sevdiğini dile getirdi. Hedefinin olimpiyatlarda başarılı olmak olduğunu belirten Meryem Yıldız, “Salih Yıldız gibi şampiyon olmak istiyorum. Judoya başlamaktan dolayı çok mutluyum” dedi. Turnuvaya katılan Eylem Balta ise organizasyonda güzel dostluklar edindiğini belirterek, “Olimpiyat şampiyonu Salih Yıldız gibi başarılı olmayı hedefliyorum” şeklinde konuştu.

Exit mobile version