Site icon Akdeniz Haberleri

Milli yüzücü, bir ay içinde 3 madalya kazandı

Kocaeli’nde antrenör babasının yönlendirmesiyle yüzmeye başlayan 14 yaşındaki Ela İşcan, başarılı performansıyla dikkat çekiyor. Mersin Olimpiyat Hazırlık Merkezi (TOHM) bünyesinde çalışmalarını sürdüren genç yüzücü, milli takıma seçilerek uluslararası arenada da adından söz ettirmeye başladı.

Ela, Güney Kıbrıs’ta düzenlenen “Comen Cup”ta 200 metre kurbağalamada altın madalya kazanarak 14 yaş Türkiye rekorunu kırdı. Ardından Sırbistan’da düzenlenen “Central European Countries Meet” etkinliğinde de başarılı bir performans sergileyerek iki altın ve bir bronz madalyaya layık görüldü.

Hedeflerinin Avrupa ve Dünya gençler şampiyonaları ile 2028 Los Angeles Olimpiyat Oyunları olduğunu belirten Ela, “Çalıştım ve başardım. Rekorumu geliştirip altın madalyayı aldığım an gurur vericiydi. Kendime güveniyorum ve daha fazlasını başarmak istiyorum” dedi.

Mersin TOHM Yüzme Antrenörü Volkan Burak Tuncil ise Ela’nın yetenekli ve disiplinli bir sporcu olduğunu vurgulayarak, gelecekte de başarılı olacağına inandığını söyledi. Ela’nın 2024-2025 sezonunda da podyumda olmayı hedeflediğini belirten Tuncil, genç yüzücünün 2028 Los Angeles Olimpiyat Oyunları’nda da adından söz ettireceğine inandığını dile getirdi.

Exit mobile version