Site icon Akdeniz Haberleri

Milli Takımı Yeni Zaferlere Uğurluyoruz – Spora Destek Devam Ediyor

Muratpaşa Belediyespor’un 15 yaşındaki cimnastikçisi İrem Sırcan, İstanbul’da gerçekleştirilen milli takım seçmelerinde büyük bir başarı elde etti. Sırcan, 2028 Los Angeles Olimpiyatları’nda Türkiye’yi temsil edecek Ritmik Cimnastik Büyük Grup kadrosuna seçildi.

2008 yılında Manavgat Side’de doğan ve cimnastiğe 5 yaşında başlayan Sırcan, 7 yaşında Türkiye Minikler Lig yarışmasında ilk madalyasını kazandı. 2019 yılında Muratpaşa Belediyespor’a transfer olan genç sporcu, 2021 yılında Türkiye Olimpiyat Hazırlık Merkezi (TOHM) barajını geçerek Antalya’nın ilk Ritmik Cimnastik TOHM sporcusu oldu.

Sırbistan, Macaristan, Almanya, Bosna Hersek, Dubai ve Türkiye’de kulübünü temsil eden Sırcan, birçok başarı elde etti. Bu yıl düzenlenen Antalya okullararası cimnastik yarışmasında şampiyon olan Sırcan, Türkiye Şampiyonası’nda 4’üncü olarak adından söz ettirdi. Ayrıca, Türkiye Cimnastik Federasyonu’nun düzenlediği 13 ülkeden 153 sporcunun katıldığı Ritmik Cimnastik Bosphorus Cup’ta takımıyla birincilik kupaını kaldırdı.

Haziran ayında İstanbul’da gerçekleştirilen büyük grup milli takım seçmelerini başarıyla tamamlayarak 2028 Los Angeles Olimpiyatları Ritmik Cimnastik Büyük Grup kadrosuna seçilen Sırcan, antrenmanlarına hız kesmeden devam ettiğini vurguladı. İstanbul’a taşınacak olmanın gururunu yaşayan genç sporcu, başarısında emeği geçen antrenörleri ve kulübüne teşekkürlerini iletti.

Sırcan, “Muratpaşa Belediyespor Kulübü’nde 6 yıldır antrenman yapıyorum. Antrenörlerimiz çok yetenekli ve başarılı sporcular. Onların desteği ve çalışmaları sayesinde bu noktaya geldim. Kendi çabalarımın yanı sıra onların rehberliği ve motivasyonu benim için çok önemli oldu” şeklinde konuştu.

Exit mobile version