Site icon Akdeniz Haberleri

Milli Paralimpik Sporcular Paris’te Bakan Bak tarafından uğurlandı!

İstanbul Havalimanı’nda düzenlenen uğurlama töreninde, Bakan Osman Aşkın Bak’ın yanı sıra İstanbul Valisi Davut Gül, Türkiye Milli Paralimpik Komitesi Başkanı Murat Aksu, federasyon başkanları, Paris’te mücadele edecek sporcular ve aileleri bir araya geldi. Bakan Bak, sporcularla tek tek görüşerek, “Hepinizin heyecanını gözlerinizde görüyorum. Önemli bir organizasyona ülkemizi temsil etmek için katılıyorsunuz. Sayın Cumhurbaşkanımızın selamlarını iletiyorum, heyecanını sizlerle paylaşmak istiyorum, sizlerle gurur duyuyor” dedi.

Bakan Bak, Paris’te mücadele edecek sporculara yönelik destek ve başarı dileklerini de ileterek, “Bu takımda, Team Türkiye’de yer almak gurur verici. Bu gururu hep beraber yaşıyoruz, yaşayacağız. İnşallah Paris’ten madalyalarla dönecek ve bu milleti gururlandıracaksınız. Bayrağımızı göndere çekecek, İstiklal Marşımızı söyleteceksiniz” şeklinde konuştu.

Türkiye Milli Paralimpik Komitesi Başkanı Murat Aksu ise Türkiye’nin paralimpik alandaki gelişiminden bahsederek, “Team Türkiye’de olabilmek bile başlı başına bir başarı. 80 milyon ülkede 93 sporcu arasına girip bu kafilede olmak, bu armayı taşımak en büyük başarı. Hepinizle gurur duyuyoruz” ifadelerini kullandı.

Bakan Bak, Vali Gül ve Murat Aksu, milli kafileyi Paris’e götürecek uçağın önünde fotoğraf çektirerek, sporculara başarılar dileyerek veda etti.

Exit mobile version