Site icon Akdeniz Haberleri

Milli Bilek Güreşçisi 3 Ayda 2 Şampiyonluk Zaferiyle Parlıyor

Adil Sani Konukoğlu Spor Lisesi’nde 10. sınıf öğrencisi olan 15 yaşındaki Ahmet, amcası Mahmut Kendirci’nin yönlendirmesiyle 11 yaşında bilek güreşi sporuna başladı. İlk müsabakasına 12 yaşında çıkan Ahmet, 13 yaşında katıldığı dünya şampiyonasında 3’üncülük elde etti. Sakatlık nedeniyle bir süre yarışmalara ara veren Ahmet, bu yıl üst üste şampiyonluklar kazandı. Avrupa Bilek Güreşi Şampiyonası’nda sağ kol ile Dünya Bilek Güreşi Şampiyonası’nda iki kolda altın madalya kazanan Ahmet, kariyerindeki önemli başarılara imza attı.

Milli bilek güreşçi Ahmet Efe Kendirci, yaptığı açıklamada yenildiği maçlardan ders çıkararak başarıya ulaştığını belirtti. Amcası gibi eski bir bilek güreşçisi olan Ahmet Efe, dünya şampiyonu olma hayalini gerçekleştirdiği için gururlu olduğunu ifade etti. Ayrıca, antrenmanlarına ve hedeflerine odaklanarak Avrupa ve Dünya Şampiyonalarında üst üste birincilik elde ettiğini vurguladı.

Amca Mahmut Kendirci, uzun süredir verdikleri emeklerin karşılığını aldıklarını ve bu başarının parayla ölçülemeyecek kadar değerli olduğunu söyledi. Okul Müdürü Abdullah Taşdemir ise öğrencilerine destek olabilmek adına ellerinden geleni yaptıklarını belirtti. Ahmet’in başarısı, okulun spor alanındaki çalışmalarını daha da motive edici hale getirdi.

Exit mobile version