Site icon Akdeniz Haberleri

Kırkpınar’da Emin Ger’in başcazgırlık performansı heyecan yarattı – Spor

Cazgırlık yaparak 15 yıldır er meydanlarında manileriyle güreş seyircisini coşturan Ger, artık başcazgır olacağı günü heyecanla bekliyor. Kırkpınar’da uzun yıllardır başcazgır yardımcılığı yapan 50 yaşındaki Antalyalı Ger, Kayabaş’ın görevi bırakması üzerine başcazgırlığa terfi edecek. Ger, ustalarının izinden gitmeye devam ederek genç cazgırlar yetiştirmeyi hedefliyor.

Ger, AA muhabirine verdiği demeçte, Kırkpınar’da ustalarının yolunda ilerlediğini belirtti. Sarayiçi Er Meydanı’nda görev yapmanın kendisi için büyük bir gurur olduğunu ifade eden Ger, “Bu bir bayrak yarışı. Pele Mehmet olarak bilinen ustamız Mehmet Tura’ya ve başcazgırlıkla bana rehberlik yapan Şükrü Kayabaş’a minnettarım.” dedi.

Kırkpınar’da başcazgır olmanın büyük bir sevinç ve mutluluk kaynağı olduğunu dile getiren Ger, uygun görülmesi halinde bu görevi layıkıyla yerine getireceğini söyledi. Ata sporu yağlı güreşin gelecek nesillere aktarılması için çaba sarf ettiğini vurgulayan Ger, “Umarım bize verilen bu görevi gelecek nesillere aktarma şansımız olur.” diye konuştu.

Ger, yaşayan efsane ustaların izinden gitmeye devam ederek cazgırlık geleneğini sürdüreceğini belirtti. Kazandığı deneyimleri genç nesillere aktarmak istediğini dile getiren Ger, “Ben esnaflık yapıyordum ve tesadüfen cazgırlıkla başladım. Şimdi 15 yıldır bu mesleği icra ediyorum ve seyirciyle buluşuyorum. Bu benim için büyük bir onur.” şeklinde konuştu.

Exit mobile version