Site icon Akdeniz Haberleri

Kepez, Madrid’e karşı kazandı: Spor müsabakasında galip geldi.

Kepez Belediyesi, Avrupa’ya tanıtım yapmak amacıyla dev bir spor organizasyonuna ev sahipliği yapıyor. 1994 yılından beri düzenlenen Avrupa Kros Şampiyonası, bu yıl Kepez ilçesinde gerçekleşecek. Türkiye, organizasyona ilk kez ev sahipliği yapacak.

Avrupa Atletizm Birliği tarafından organize edilen uluslararası kros yarışı, 8 Aralık Pazar günü Kepez ilçesinde başlayacak. Bu dev organizasyon, Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Türkiye Atletizm Federasyonu’nun destekleriyle ilçeye kazandırıldı.

Avrupa Atletizm Birliği Yönetim Kurulu, Polonya’nın Varşova şehrindeki toplantılarında, İspanya’dan Madrid, Galler’den Cardiff şehirleri ile Ukrayna’nın aday olduğu şampiyonun organizasyonunu Kepez ilçesine verdi. Avrupa Kros Şampiyonası’nın 29’uncusu, 2023 yılında Belçika’nın Brüksel şehrinde düzenlenirken, 30’uncusu ise Antalya Kepez Belediyesi’ne teslim edildi.

Antalya’nın kış sezonunda spor turizmini canlandıracak organizasyon, DokumaPark’ta gerçekleşecek. DokumaPark, kültür, sanat, eğitim, müze ve bilim adası olarak hizmet veren bir alandır. Kepez Belediyesi, burada, aynı anda 150 bin kişinin sığabileceği 50 bin metrekarelik etkinlik meydanının yanında kros parkuru alanı oluşturuyor. 1800 metre uzunluğundaki çim koşu parkurunda, toprak işleri tamamlandı ve önümüzdeki günlerde çim tohumu ekilecek.

Bu dev organizasyon, Kepez’in spor şehri olma hedefine katkı sağlayacak. Kepez Belediye Başkanı Mesut Kocagöz, organizasyonun şehir tanıtımına büyük katkı sağlayacağını belirtirken, hedeflerinin gerçekleşmesinde önemli bir adım olacağını vurguladı.

Exit mobile version