Site icon Akdeniz Haberleri

Kemer ilçelerinde 15 Temmuz etkinlikleri düzenlendi

Kemer Kaymakamlığı tarafından düzenlenen organizasyona, Kaymakam Ahmet Solmaz, Cumhuriyet Başsavcısı Gamze Almalı, Kemer Jandarma Komutanı Binbaşı Ömer Seyhan, Emniyet Müdürü Harun Mere, Kemer Belediye Başkan Vekili Ali Rıza Akar, İlçe Milli Eğitim Müdürü Semra Bekar, İlçe Müftüsü Recep Balaban gibi önemli isimlerin yanı sıra kurum amirleri, siyasi parti temsilcileri, muhtarlar ve vatandaşlar katıldı. Programın başlangıcında Kemer Ralli Alanı’ndan Cumhuriyet Meydanı’na yapılan bayrak yürüyüşü ile etkinlik başladı. Türk bayrağı ve meşalelerle yürüyüşe katılanlar, ‘Ne mutlu Türk’üm diyene’, ‘Vatan sana canım feda’ sloganlarıyla coşkuyla yürüdü. Program sırasında güvenlik önlemleri alan kolluk kuvvetleri de etkinlik boyunca görevlerini yerine getirdi.

Cumhuriyet Meydanı’nda gerçekleştirilen program, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başladı. Dualar, Kur’an-ı Kerim tilaveti ve 15 Temmuz darbe girişimine ilişkin slaytların gösterimi ile devam eden etkinlikte, kasideler ve ilahiler seslendirildi. Ayrıca, 15 Temmuz konulu şiir yarışmasını kazanan öğrenciye ödülü, Kaymakam Ahmet Solmaz tarafından takdim edildi. Spor dallarında dereceye giren sporcular da ödüllendirildi.

Kaymakam Ahmet Solmaz, günün önemine vurgu yaparak yaptığı konuşmada, 15 Temmuz 2016’daki darbe girişiminin milletin kararlılığı sayesinde engellendiğini ve milletin cesaretinin takdire değer olduğunu belirtti. Ayrıca, vatanı için şehit olanları rahmetle andı ve millet olarak geçmişten ders çıkararak daha güçlü bir gelecek için çalışmamız gerektiğini ifade etti.

Program, camilerden saat 00.13’te okunan sala ve sabah ezanına kadar devam eden demokrasi nöbeti ile sona erdi.

Exit mobile version