Site icon Akdeniz Haberleri

Kaş Gömbe Yayla Şenliklerinde İlçeler İnsan Selini Yaşadı

Antalya Büyükşehir Belediyesi, Yörük kültürünü yaşatmaya devam ederek şehrin en önemli kültürel miraslarından birine sahip çıkıyor. Geleneksel Kaş Gömbe Yayla Şenlikleri, bu yıl da çeşitli etkinliklerle kutlandı. Başkan Muhittin Böcek, Kaş Kaymakamı Tevfik Kumbasar, Kaş Belediye Başkanı Erol Demirhan, Demre Belediye Başkanı Fahri Duran ve diğer birçok yerel yöneticinin de katılımıyla gerçekleşen etkinlikte, binlerce vatandaş bir araya geldi.

Şenlikler, Yörük göçü ve duası ile başladı. Mehteran takımının eşlik ettiği etkinlikte, Yörüklerin hayatlarında kullandıkları tarihi araç gereçler sergilendi. Başkan Böcek, traktör kullanarak göçe renk kattı. 7 bin kişilik geleneksel keşkek ikramı da yapıldı.

Yayla Şenlikleri’nde birçok etkinlik yer aldı. Likya Yörükleri Patara Zeybek Ekibi ve Büyükşehir Belediyesi Halk oyunları ekipleri yöresel halk oyunlarını sergiledi. İsmail Baha Sürelsan Konservatuarı Halk Müziği Orkestrası eşliğinde sahne alan sanatçılar, yöresel türkülerle katılımcılara unutulmaz anlar yaşattı.

Başkan Böcek, vatandaşlara hitap ederek teşekkürlerini iletti. Türk Halk Müziği sanatçısı Elif Buse Doğan da sahne alarak binlerce katılımcıyla keyifli bir gece yaşattı. Başkan Böcek’e kültür, sanat ve müzik alanındaki çalışmalarından dolayı teşekkürlerini sunan Doğan, etkinliğin önemine vurgu yaparak, Antalya’nın sanat ve kültür açısından ne kadar zengin bir şehir olduğunu belirtti.

Exit mobile version