Site icon Akdeniz Haberleri

Karakoyunluların karşılaştığı zorlu rakip: Sıcak havanın etkisi – Spor

Edirne’de Güreşçiler, Aşırı Sıcaklıklardan Etkileniyor

Edirne’de son günlerde yaşanan aşırı hava sıcaklıkları, güreşçilerin performansını olumsuz etkiliyor. Güreşçiler, hem rakipleriyle hem de bunaltıcı sıcak hava ile mücadele etmek zorunda kalıyor. Başpehlivan Recep Kara, sıcak hava koşullarının güreşçiler üzerindeki olumsuz etkisini vurgulayarak, “Bizi rakipten sonra en fazla etkileyen bir yağ, bir de sıcak hava. O gerçekten zorluyor bizi.” dedi.

Başpehlivan Mehmet Yeşil Yeşil ise sıcak hava koşullarının tüm güreşçileri etkilediğini belirtti. Sıcak havaya rağmen seyri güzel mücadeleler sergilemeye çalıştıklarını ifade eden Yeşil, “Yağ ve sıcak hava bizi zorluyor. Altı adamı yenerek başpehlivanlığı kazanmak zorundayız. Öyle zor bir işle mücadele ediyoruz.” şeklinde konuştu.

Başpehlivan Nedim Gürel ise sıcak havaya rağmen güreşmeye devam ettiklerini dile getirerek, “Güneşin verdiği sıcaklıkla yağla buluştuğunda daha fazla etkileniyoruz. Özellikle maç esnasında rakibin baskısı altında kaldığınızda çok zor olabiliyor.” dedi.

Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri’nin tarihinin değiştirilmesi önerisinde bulunan güreşçiler, sıcak hava şartlarına uygun düzenlemeler yapılmasının önemli olduğunu vurguladılar.

Exit mobile version