Site icon Akdeniz Haberleri

İzlanda-Türkiye maçı için tarih ve yer belli oldu! – Spor

İzlanda’nın başkenti Reykjavik’teki Laugardalsvöllur Stadyumu’nun zeminindeki donma sorunu, Türkiye ile İzlanda arasında oynanacak UEFA Uluslar B Ligi maçının ertelenme ihtimalini gündeme getirdi. Stadyumda yapılan incelemelerde buzlanmanın yüksek olduğu tespit edildi ve alttan ısıtma sisteminin olmaması zemini zorlu koşullara karşı savunmasız bıraktı.

Dün akşam İzlanda ve UEFA yetkilileri arasında yapılan toplantıda erteleme konusunda net bir karar çıkmadı. Ancak maçın ertelenme ihtimali bugün öğle saatlerinden itibaren yeniden gündeme geldi. UEFA yetkilileri ve hakem Damian Sylwestrzak, son kontrolleri yaptıktan sonra zeminin oynamaya uygun olduğuna karar verdi ve maçın planlandığı gibi 21:45’te oynanmasına karar verildi.

İzlanda basını, stadyumdaki buzlanma sorununun maçın oynanmasını riske attığını duyurdu. Soğuk hava koşulları nedeniyle stadyumun üstü açık alanında çalışmaların zorlaştığı belirtildi. Her iki takımın da antrenmanlarını kapalı bir spor kompleksinde yapması, zeminin maç günü şartlarını etkiledi.

Stadyum zemini soğuk hava ve don riskine karşı brandalarla kapatıldı ancak bu önlemin zemindeki buzlanmayı engelleyip engellemediği tartışma konusu oldu. Yapılan detaylı inceleme sonucunda UEFA yetkilileri ve hakemler, maçın buzlanmaya rağmen oynanmaya uygun olduğunu belirttiler.

İzlanda ile Türkiye arasındaki kritik karşılaşma, TV8 kanalından canlı ve şifresiz olarak yayınlanacak. Türkiye saati ile 21:45’te başlayacak olan maçı Polonya Futbol Federasyonu’ndan hakem Damian Sylwestrzak yönetecek.

Exit mobile version